Engedélyezték három erotikus tévécsatorna adásának sugárzását

2015. december 31., 10:11

Ukrajna televíziós és rádiós műsorszórási kérdésekben illetékes nemzeti bizottsága engedélyezte három európai erotikus tévécsatorna, az EROX HD, a Playboy TV és az Erotica TV műsorának sugárzását – jelentette a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata.

A bizottság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a törvényekkel összhangban a jelzett csatornák műsorának sugárzását kijevi idő szerint 24.00 és 4.00 óra között tennék lehetővé.

A holland EROX HD és a brit Playboy TV angol nyelven sugározza műsorait, az ugyancsak holland Erotica TV pedig angolul és franciául is.

„Emlékeztetünk, hogy 2015 májusában a hazai műsorszolgáltatók Memorandumot fogadtak el a fiatalkorúak védelméről a műsorszolgáltatás során. Az aláírók kötelezettséget vállaltak, hogy egyértelmű szabályokhoz tartják magukat az olyan műsorok vagy műsorrészek terjesztését illetően, amelyek károsak lehetnek a fiatalkorúak fizikai, gondolkodásbeli vagy erkölcsi fejlődésére. A legfőbb kötelezettségek: a programok kódolt formában, vagy olyan időpontban történő szórása, amikor gyerekek nem láthatják azokat, vagyis 24.00 órától 4.00 óráig” – mutatnak rá a nemzeti bizottság sajtószolgálatánál.

(zn.ua/Kárpátalja)