Ajándékcsomagok Kárpátaljára

2016. május 11., 15:29

A Kárpátaljáért felelős kormánybiztosság és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében mától ötven kárpátaljai magyar és ukrán tannyelvű iskolában ajándékcsomagokat osztanak szét.

A Kormánybiztosság már eddig is sok gesztust tett a Kárpátalján élő többségi és kisebbségi nemzet irányába. A mostani program ezúttal a tanulókról szól, és célja az, hogy a szükséget szenvedő szomszédos állam polgárai ‒ nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül ‒ érezzék, hogy Magyarország a bajban is próbál segíteni.

Az ajándékcsomagokat, melyek különböző logikai, fejlesztő, valamint magyar nyelv- és népismereti játékokat tartalmaznak, a magyar fél több mint nyolcmillió forintból állította össze. A küldeményeket a magyar tannyelvű iskolák mellett azok az iskolák kapják, ahol a diákoknak lehetőségük van a magyar mint idegen nyelv tanulására, illetve az oktatási intézet a márciusban meghirdetett magyar nyelvoktatási program keretén belül helyet biztosít az érdeklődőknek a nyelvtanuláshoz.

A szervezők előzetes tervei szerint még a tanév vége előtt az összes érintett oktatási intézmény megkapja az ajándékcsomagokat.

(kormany.hu/VV)