ATO: gyalogsági harcjárművet vetettek be a szakadárok

2016. május 11., 15:05

Az elmúlt 24 óra során 11 alkalommal nyitottak tüzet szakadár fegyveresek a kormányerőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtószolgálata által kiadott közlemény alapján. A térségben ismét civilek és katonák sebesültek meg.

„Sötétedéstől éjfélig legalább két esetben vetettek be fegyvereket az ukrán katonák ellen” – áll a közleményben.

Így Horlivszke és Szvitlodarszk térségében, Luhanszkénél gyalogsági harcjárműből (BMP) és nagykaliberű golyószórókból nyitottak tüzet a kormányerők egyik megerősített állására.

Mariupol térségében a Taramcsuknál szolgálatot teljesítő katonákra mesterlövész nyitott tüzet.

A nap folyamán a szakadárok kézifegyverekből lőtték az ukrán állásokat a Luhanszk megyei Novoolekszandrivkánál.

A Luhanszk megyei katonai és civil adminisztráció sajtószolgálata jelentette, hogy május 10-én délután 17 óra körül Szcsasztyja községnél, a luhanszki hőerőmű területén gránát robbanásától megsebesült két dolgozó. A sérülteket kórházba szállították. Az ügyben vizsgálat indult. A megyei adminisztráció sajtószolgálata csupán annyit közölt az eset körülményeiről, hogy a hőerőmű dolgozói egy cső alatti gránátvető lövedékétől sebesültek meg, amely már hosszabb ideje a földben lehetett.

Ugyancsak a Luhanszk megyei katonai és civil adminisztráció jelentette, hogy repeszektől sebesült meg két ukrán katona, akik közelében huzalos akna robbant a Luhanszk megyei Mologyizsne község közelében. A két sebesültet a popasznai kórházba szállították.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)