ATO: tiltott aknavetőkből lőtték a kormányerőket a szakadárok

2016. május 13., 14:38

Az elmúlt 24 órában a terrorellenes művelet (ATO) övezetében 10 alkalommal nyitottak tüzet az oroszbarát szakadárok a kormányerők állásaira – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által a Facebookon megjelentetett közleményéből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Donyeck térségében a „terroristák” kétszer lőtték az ukrán állásokat Avgyijivkánál. A szakadárok különböző rendszerű aknavetőket, kézifegyvereket, nagykaliberű golyószórókat, valamint 82, illetve 120 mm-es, a minszki megállapodások által tiltott aknavetőket is bevetettek.

Luhanszk megyében Sztepove és Novozvanyivka környékén nyitottak tüzet a szeparatisták a kormányerőkre kézifegyverekből és cső alatti gránátvetőkből.

Mariupol térségében a szakadárok csütörtökön késő este automata állványos gránátvetőkből lőtték az Ukrán Fegyveres Erők egyik megerősített állását Novotrojicke mellett.

Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője hagyományos napi sajtótájékoztatóján pénteken délelőtt közölte, hogy az elmúlt nap folyamán harci cselekmény következtében nem érte veszteség a kormányerőket. Ugyanakkor jelezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők két katonája, akik a front menti sávot őrizték, megsebesültek egy robbanószerkezet detonációjától. Liszenko elmondása szerint az incidens a horlivkai agglomerációban történt.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)