ATO: 20 tűzszünetsértés egyetlen nap alatt

2016. május 14., 10:32

Az előző nap folyamán a Donyec-medencei szakadár fegyveresek 20 alkalommal nyitottak tüzet az Ukrán Fegyveres Erők egységeire – közölte a terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának sajtószolgálata szombat reggeli jelentésében, melyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

A közlemény szerint különösen Donyeck térségében éleződött ki a helyzet a demarkációs vonal mentén. Avgyijivka környékén az ellenség több alkalommal is tüzet nyitott az ukrán állásokra különböző rendszerű gránátvetőkből, nagykaliberű golyószórókból, kézifegyverekből és 82 milliméteres aknavetőkből. Marjinkánál mesterlövész lőtt az ukrán katonákra, s gránátvetőkből is tüzeltek az ukrán állásokra.

Mariupol térségében az oroszbarát fegyveresek különböző rendszerű gránátvetőkből és kézifegyverekből lőtték a kormányerők állásait Sirokinénél és Hranyitnénél. Novohrihorivkánál a szakadárok gyalogsági harcjárműve nyitott tüzet két alkalommal is az ukrán erőkre.

Május 13-án este ellenséges pilóta nélküli repülő szerkezet feltűnését jelentették, amely Oroszország irányából érkezve, az ukrán államhatár megsértésével, berepült az ideiglenesen megszállt területek fölé, s ott légi felderítést végzett.

Éjfél óta az ellenség már két ízben megsértette a tűzszünetet. Mindkétszer Novohrihorivka térségét lőtte az ellenség egy gyalogsági harcjármű fegyverzetéből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)