Újabb verekedés a parlamentben

2016. június 15., 16:23

A honatyák ismét összeverekedtek a parlament üléstermében – jelentette az Ukrajinszka Pravda. A nem éppen épületes jelenetre a szerda délelőtti plenáris ülésen került sor.

A helyéről felszólaló Dmitro Kolesznyikov, az ellenzéki Opozicijnij Blok frakciójának képviselője Andrij Szadovij lembergi (lvivi) polgármestert lemondásra szólította fel, korrupcióval, gondatlansággal és hazugsággal vádolva meg politikustársát.

E szavakra Volodimir Paraszjuk független képviselő odament Kolesznyikov ülőhelyéhez és eltakarta a még beszélő honatya mikrofonját. Ezután lökdösődés támadt, amely dulakodássá fajult.

Andrij Parubij, a parlament elnöke rendre utasította a képviselőket, egyúttal felszólítva az Opozicijnij Blok tagjait, hogy tartózkodjanak a provokatív kijelentésektől, és megnyilvánulásaikban „tiszteljék kollégáikat a teremben és általában az ukrán népet”.

Válaszában Jurij Bojko, az Opozicijnij Blok vezére elfogultsággal vádolta meg Parubijt, s arra kérte, hogy ne akarja „befogni” frakciója képviselőinek a száját.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy korábban Paraszjuk ellen bűnügyi eljárás indult „a rendvédelmi szervek munkatársa elleni fenyegetés vagy erőszak” vádjával. A képviselő 2015. november 19-én a korrupcióellenes bizottság ülésén fejbe rúgta a SZBU korrupcióellenes főosztályának helyettes vezetőjét.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)