Graffiti-fesztivált szerveznek Ungváron

2016. augusztus 15., 20:00

Augusztus 14-én immár másodjára szervezték meg Lembergben az Alarm elnevezésű graffiti-fesztivált. A szervezők azt tervezik, hogy szeptemberben Ungvárra is megérkezik a rendezvény.

A lembergi fesztiválon 18 csapat és 60 személy versenyzett. A résztvevők két nap alatt az Omeljan Kovcsa utca falait festhették.

„A versenyt a DMA-FART csapat nyerte, akik egy szimbolikus kupát és 3 ezer hrivnyát vihettek haza. A nyertest szavazással választották ki maguk a résztvevők, egyetlen szabály volt: nem lehetett önmagukra szavazni” - mesélte Tarasz Dovhaljuk szervező.

Minden csapat egyforma feltételekkel versenyzett: két nap, ugyanolyan mennyiségű festék és méretű falfelület állt rendelkezésükre. Ezalatt az idő alatt kellett mindenkinek befejezni művét, melynek a zsűri nem szabta meg sem a stílusát, sem a témáját.

„A feltételek igazán demokratikusak voltak, senki nem szabta meg, mit és hogyan rajzoljunk. A csapatunk négy tagból állt, elosztottuk egymás között a munkát, mindenki azt festette, amiben a legjobb” – nyilatkozta a Random crew csapat egyik tagja.

A fesztiválon lucki, rovnói, zsitomiri, kijevi, odesszai, vinnyicai, novgorod-volinyi, ungvári és ternopili csapatok vettek részt.

A szervezők azt ígérik, hogy szeptemberben Ungvárra is ellátogat az Alarm fesztivál.

(goloskarpat.info/VV)