Az Inter elleni támadás kivizsgálását követeli az Európa Tanács

2016. szeptember 7., 18:30

Az ukrán kormányzatnak ki kell vizsgálnia az Inter tévécsatornát és annak munkatársait ért támadást – derül az Európa Tanács (ET) főtitkárának szóvivője által az eset kapcsán közzétett nyilatkozatból, amelyet a Jevropejszka Pravda ismertet.

„Hangsúlyozzuk az Európa Tanács valamennyi tagországának, köztük Ukrajnának a kötelezettségeit a tömegtájékoztatási eszközök szabadságának és az újságírók biztonságának biztosításával kapcsolatban, ami elengedhetetlen feltétele a valódi demokrácia fejlődésének. Elfogadhatatlan bármilyen erőszak és az újságírók megfélemlítése” – áll a nyilatkozatban.

„Felszólítjuk az ukrán hatóságokat az Inter csatorna és a munkatársai elleni támadások kivizsgálására” – fogalmaztak az ET-nél.

Az Inter elleni támadással kapcsolatos figyelmeztetést közzétették az ET-nek az újságírók biztonságának és védelmének elősegítésére létrehozott online platformján is.

A Jevropejszka Pravda emlékeztet, hogy az Európai Unió is az Inter tévécsatorna elleni támadás független kivizsgálása mellett szállt síkra.

(eurointegration.com.ua/Kárpátalja)