Iskolát lőttek a szakadárok

2016. október 4., 16:23

Az oroszbarát szakadárok tüzet nyitottak a Donyec-medencei Marjinka egyik iskolájára október 4-én – idézi az Ukrajinszka Pravda a helyi rendőrség sajtószolgálatát.

„A nemzeti rendőrséget reggel értesítették arról, hogy 21.00 és 01.00 között terrorista tűz alá került a 2. számú iskola. A tanintézmény, ahol 150 gyerek tanul, megrongálódott” – olvasható a jelentésben.

Az Ukrajinszka Pravda úgy értesült, a terroristák valamivel éjfél után nyitottak tüzet a Barátság sugárút környékére, ahol az iskola található.

„Abban az időben, amikor tüzet nyitottak, csak az őr tartózkodott az oktatási intézmény területén. A repeszek megrongálták az ablakokat az iskola főbejárati oldalán” – közölte a rendőrség.

Andrij Liszenko, a Védelmi Minisztérium hadműveleti kérdésekben illetékes szóvivője szokásos napi sajtótájékoztatóján kedden közölte, hogy az elmúlt 24 óra folyamán senki sem vesztette életét harci cselekmények következtében a terrorellenes művelet (ATO) övezetében, egy katona azonban megsebesült a Zajcevét ért ellenséges tüzérségi támadás következtében. A szakadárok egyébként 32 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerők állásaira az elmúlt nap folyamán.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)