Megújult a Mártírok-emlékpark

Olvasói levél

2016. október 18., 17:57

A közelmúltban egy pályázatnak köszönhetően sikerült felújítani a Badaló központjában lévő A mártírok emlékparkjában az 1944-es áldozatok emlékére állított emlékművet. Rá is fért már egy alapos felújítás a megkopott, leomladozott emlékhelyre, amelyet közel negyed századdal előtt állított falunk közössége a mártírjai emlékére.

A felújítás során keletkezett rengeteg építkezési törmelék és szemét kihordását, illetve az emlékpark kerítésének újrafestését a múlt szombaton közösségi munka keretében oldottuk meg. A felkérésre a legtöbb intézményünk munkatársai igent mondtak, így közel negyedszázad után majd negyedszázan vettünk részt az emlékpark megszépítésére irányuló közösségi munkában. Lapátot, ásót és ecsetet fogott ezen a napon a helyi polgármester, jegyző, óvodavezető, lelkipásztor, orvos, és sokan mások, hogy megszépítsük az őseink emlékére állított emlékparkot.

Köszönet a polgármesteri hivatal, az óvoda, a családorvosi rendelő munkatársainak, a KMKSZ helyi aktivistáinak és minden résztvevőnek, hogy erejüket és idejüket áldozták erre a nemes célra.

Jakab Lajos, a KMKSZ helyi
alapszervezetének elnökhelyettese