Egy nap alatt 5 ittas sofőrt értek tetten

2017. augusztus 1., 17:50 , 864. szám

A rendőrség 24 óra leforgása alatt megyénk öt járásában ért tetten ittas állapotban járművezetőket – olvashatjuk az ua-reporter.com hírportálon.

A Técsői járásban, Alsókálinfalván (Калини) este baleset történt: egy 36 éves helyi lakos okozta az Opel Vectra és egy Skоdа Fаbіa ütközését, akiről helyszíneléskor kiderült, hogy szervezetében 1,76 ezrelék a véralkohol-koncentráció.

Az ungvári járási Onokóc községben a rendőrök megállítottak egy VAZ-2108 márkájú gépkocsit, mert nem volt megvilágítva a hátsó rendszámtáblája. Intézkedés közben feltűnt a sofőr viselkedése, nem alaptalanul, a Drager készülék alkoholt mutatott ki a vezető vérében.

Huszt központjában egy rendszám nélküli robogót állítottak meg a rendőrök. A sofőrnél nem voltak megfelelő okmányok és ittas is volt, 2,1 ezreléket mértek a járási kórházban.

A Beregszászi járásban, Alsóremetén egy motorkerékpárost állítottak meg az ügyeletes rendfenntartók, aki sisak és okmányok nélkül közlekedett, és beszélgetés közben bevallotta, fogyasztott alkoholt, de az orvosi vizsgálatot megtagadta.

A Szolyvai járásban Királyfiszállás (Солочин) faluban egy Ford Focus márkájú gépkocsit állítottak meg a járőrök, mert országúti fénnyel haladt, és vakította a szembejövő járművezetőket. Az ő vérében 1,4 ezrelék alkoholt mutatott ki a készülék.

Valamennyi esetben jegyzőkönyvet vettek fel a Büntetőtörvénykönyv 130. cikkelye értelmébe (ittas járművezetés), amit megküldenek a bíróságnak döntéshozatal céljából.

(ua-reporter.com/RV)