Legalább 50 ezer euróba került Lucenkóék nyaralása a Seychelle-szigeteken

2018. január 31., 20:08

Jurij Lucenko legfőbb ügyész családjának téli üdülése a Seychelle-szigeteken legalább 52 ezer euróba került – jelentette a Szhemi oknyomozó műsora nyomán az Ukrajinszka Pravda.

A Szabadság Rádió és az UA:Persij tévécsatorna közös projektje arról számolt be, hogy a Lucenko-család (Jurij Lucenko legfőbb ügyész és felesége, Irina Lucenko parlamenti képviselő, valamint fiaik, Vitalij és Olekszandr, illetve az utóbbi felesége) két tengerre néző villát bérelt a Seychelle-szigetek legdrágább szállójában, a Four Seasons Resortban Mahé szigetén.

A család nyolc éjszakát töltött a szigeten 2018. január 3–11. között.

A Four Seasons Resort weboldala szerint a hasonló villák egyenként 186 m2 alapterületűek, medence is tartozik hozzájuk, valamint „feledhetetlen kilátás az öböl türkizkék vizére és a környező hegyekre”.

Ugyancsak a hotel weboldala szerint egy ilyen villa napi bérleti díja átlagosan 2648 euró.

„Ily módon egyetlen villa nyolcnapi bérlése 21 184 eurót, kettőé 42 368 eurót tesz ki” – állapítják meg az újságírók.

Megtudták azt is, hogy a család 10 473 eurót fizetett ki készpénzben további szolgáltatásokért, mint például helikopter bérlése (1 440 euró), kiadások az ajándékboltban (1 265 euró).

Ily módon a Lucenko-család üdülésének költségei meghaladták az 52 ezer eurót.

A legfőbb ügyész azt ígérte, hogy az üdülés költségeit feltünteti vagyonbevallásában.

Ugyancsak sajtóbeszámolók szerint az utazást Lucenkóék ajándékba kapták idősebb fiuktól, Olekszandrtól, aki vállalkozó.

A Szhemi korábban beszámolt arról, hogy Petro Porosenko ukrán elnök a kíséretében lévő személyekkel újévi vakációját a Maldív-szigeteken töltötte, az újságírók számítása szerint az államfő legalább 500 ezer dollárt költött az utazásra és a január 1–8. közötti pihenésre.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)