Fémtolvajok miatt majdnem áram nélkül maradt Kárpátalja

2018. március 8., 16:27

Kedden, március 6-án az egyik közösségi oldalon arról szóló információ jelent meg, hogy a munkácsi járási Kendereske (Konoplivci) községtől nem messze a nagyfeszültségű villanyoszlopok egyes fémrészeit ellopták.

„A Kárpátaljai Villamos Művek munkatársai operatívan kiderítették, hogy a 220 ezer volt feszültségű távvezetéken történt lopás. Ez a megyében lévő három fővonal közül az egyik, amelynek a meghibásodása az egész megye villamosenergia-ellátásának az összeomlásához vezethetett volna – közölte Artem Martinyuk vezérigazgató helyettes. – A 72. számú oszlopról ellopott alkatrészek ahhoz vezethettek volna, hogy egész Kárpátalja, óvodák, iskolák, kórházak, a vasúti közlekedés, egyszóval minden villanyáram nélkül marad.”

A cég vezetősége hálás a figyelmes bejelentőnek, aki észrevette és jelezte a lopást. Így elkerülhetővé vált a teljes energetikai összeomlás.

A villamos művek értesítették az esetről a rendőrséget. Az ügyben nyomozás indult. A megye élettevékenységét okozó veszélyeztetés miatt az üggyel az SZBU is foglalkozik.

(zak-kor.net/RV)