Ukrajnába készül az IMF küldöttsége

2018. augusztus 14., 09:44

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttei szeptember 6. és 19. között tárgyalnak majd az ukrán fővárosban – jelentette be Goesta Ljungman, az alap állandó ukrajnai képviselője, akit az Ekonomicsna Pravda (EP) idéz.

„Az ukrán kormány megkeresésére 2018. szeptember 6. és 19. között Kijevbe látogat az IMF missziója, hogy megvitassák a legfrissebb gazdasági fejleményeket és a gazdaságpolitikát. A misszió ugyancsak megvitatja a következő lépéseket, beleértve az IMF pénzügyi támogatását, egy, a makrogazdasági stabilitás megőrzését, valamint a gazdaság fenntartható és inkluzív növekedési pályára állását biztosító politika érdekében” – jelentette ki az IMF képviselője sajtóközleményében.

Az EP emlékeztet, hogy korábban Volodimir Hrojszman miniszterelnök újabb javaslatot tett a kompromisszum elérése érdekében a gázárakról folytatott tárgyalásokon.

Azt megelőzően az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) Tanácsának elnöke jelezte, az IMF egyetlen teljesítetlen feltétele az ország finanszírozásának folytatásával összefüggésben a lakossági gáz ára maradt.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő cég megállapítja, hogy Ukrajna hitelképessége nagymértékben függ a Nemzetközi Valutaalap támogatásától.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)