Új karanténkorlátozásokat vezet be a kormány december 19-től

2020. december 16., 15:05 , 1037. szám

Új korlátozó karanténszabályok bevezetéséről döntött hétfőn a kormány 2020. december 19-től, amelyek értelmében módosul a vendéglátóhelyek működése, a sokrésztvevős rendezvények megtartása az oktatási intézményekben és templomokban – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál a kormány közleményére hivatkozva.

A jelentés szerint az új karanténkorlátozások értelmében e hét szombatjától tilos lesz rendezvények megtartása az oktatási intézményekben több mint egy tanulói csoport vagy osztály és látogatók részvételével. Nem lesz engedélyezett a szórakozó- és vendéglátóhelyeken ünnepségek tartása. A múzeumokban, kiállításokon, galériákban 10 négyzetméterre számítva egy személy tartózkodhat.

December 19-től tilos lesz a vendéglátóhelyek nyitvatartása éjjel 23.00-tól reggel 7.00 óráig (a házhoz szállítást és elvitelt leszámítva). Az elszámolási műveleteket 22.00 óra után be kell fejezni. December 31. és 2021. január 1. éjjelén az éttermek és kocsmák nyitvatartása 1.00 óráig engedélyezett.

Az egyházi szertartások csak akkor tarthatók meg, ha a helyiségekben nem tartózkodik 5 négyzetméterre számítva egy személynél több, a szabad ég alatt pedig a résztvevők között megvan az 1,5 méter távolság.

(vb/pravda.com.ua)