Nagyböjti gyermekfoglalkozás Beregszászban

2022. március 22., 16:07 , 1100. szám

„Készítsük el együtt a feltámadás kertjét!” jelmondattal szerveztek nagyböjti foglalkozást a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban. A szervezők az alkalomra a helyi római katolikus közösség hittanosait és szüleiket várták.

„Nagyböjt lévén és húsvétra készülve rendkívül nagy időszerűsége van ennek a kézműves-foglalkozásnak. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek is megtapasztalják a böjtöt körülölelő időszak lelki fejlődésének fontosságát” – nyilatkozta Bunda-Fehér Rita, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség programmenedzsere.

Az eseményen megközelítőleg 20 gyermek és hittanoktató állt neki elkészíteni a saját feltámadás-kertjeit. A földes-kavicsos „építménybe” búzamagok is kerülnek, amelyek húsvét környékén majd egy kis zöld kertet alkotva teszik teljessé az ünnepi hangulatot. A kert természetesen tartalmaz egy olyan sírt is, amely elől el lett hengerítve az óriási kő.

A háború kezdete óta a hittanfoglalkozások ritkábbak lettek, ezért is fontosak a hasonló rendezvények, véli Bárdos Viktória hitoktató. „Pontosan ebben az időben van a legnagyobb szükség a hitoktatásra és a hitoktatók munkájára, mert rengeteg gyermek van otthon, és nincs, ami lefoglalja őket, hisz sok helyen kényszerszünidő révén még mindig nincs oktatás a tanintézményekben” – mondta a hitoktató.

A nagyböjti kézműves-foglalkozás nagyszerű lehetőség arra, hogy a fiatalok közösségben legyenek. A szülők is nagy örömmel hozták el gyermekeiket az alakalomra, akik örömmel vetették bele magukat a „kertkészítésbe”, melyet valamennyien rendkívül érdekesnek is tartottak.

A foglalkozás közös imával zárult.

SD