Zelenszkij tanácsot adott a Nyugatnak, hogyan segíthetne Ukrajnán

2022. március 28., 14:50

Volodimir Zelenszkij elnök felszólította a Nyugatot, hogy segítsen neki megőrizni Ukrajnát az Oroszországgal vívott háborúban, megőrizve ezzel a szabadságot az egész világon. Az államfő, akit a korrespondent.net idéz, az Ukrajna megsegítésére rendezett nemzetközi jótékonysági koncerten szólalt fel vasárnap este.

„A világ nyugodt volt, most viszont mindenki csak azon gondolkodik, mit tegyen, ha Oroszország továbbmegy Európába. Látom, hogy a politikusok félnek. Nincsenek túl sokan, akikre számítani lehet – csak a népek erejére, hogy együtt megállíthassunk egy embert, aki elindította ezt a háborút” – mondta az ukrán elnök.

Mint fogalmazott, a világ számára egyetlen kiút létezik: győzelemhez segíteni Ukrajnát.

„Még mindig csak egy választásunk van:

1. Mentsétek meg Ukrajnát ebben a háborúban. Mentsétek meg a szabadságot az egész világon. Oroszország ebben a háborúban éppen a szabadság ellen harcol.

2. Fegyverezzétek fel a szabadságot: repülőgépek, légvédelem, tankok, lőszer a gonosz megállítására.

3. Még több szankció Oroszország ellen. Az orosz olaj, az orosz bankok, az orosz szállítás ellen. Ez közös otthonunk védelme.

4. Legyetek emberségesek a migránsokkal. Több millióan vannak. Ők ugyanolyanok, mint ti. Hazatérhetnek majd.

5. Mentsétek meg a civileket a blokád alá vont városokban. Humanitárius folyosókra van szükség. Teljes tűzszünetre és az orosz csapatok teljes kivonására van szükség” – sürgette Zelenszkij.

(korrespondent.net/Kárpátalja)