A külföldön tartózkodó ukránok megsegítésére szólított fel az elnök

2022. június 9., 11:50

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke a Yale CEO Summit résztvevői előtt felszólalva javasolta, hogy az álláskeresésben vagy tanulásban segítsék az ideiglenesen külföldön tartózkodó ukránokat – jelentette a korrespondent.net.

Zelenszkij megjegyezte, hogy az Oroszországgal folytatott háború „nem ér véget holnap”, és a külföldön – az Egyesült Államokban, Európában, Kanadában – tartózkodóknak pénzügyi és humanitárius támogatásra van szükségük.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egyes országok felfüggesztik vagy csökkentik az orosz agresszió miatt külföldön tartózkodó ukránok pénzügyi támogatását.

„Tudom, hogy sok olyan ország, amely humanitárius támogatást nyújt népünknek, csökkenti ezt a támogatást, mert nem könnyű nekik. Nem vádolom őket semmivel, így is sokat tettek a mieinkért. [...] Szeretném, ha figyelmet fordítanának néhány egyszerű dologra, fontos segíteni anyagilag az embereinknek, amíg országunkon kívül vannak, fontos a humanitárius segítség. Ami az ideiglenes munkát, iskolákat, oktatást illeti: ebben az irányban lehet segíteni Ukrajnának” – mondta az elnök.

(korrespondent.net/Kárpátalja)