Több mint száz gyerek indult Kárpátaljáról Ausztriába üdülni

2022. július 18., 12:42

A megyei katonai közigazgatás vezetése vasárnap 116 gyermeket küldött nyaralni Ausztriába. Kárpátaljaiakról és olyanokról van szó, akik a háború miatt kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Viktor Mikita elmondta, 5 napig a gyerekek felnőtt kíséretében tartózkodnak a Burgenland szövetségi állambeli Lockenhausban (Léka). Megismerkedhetnek a tartomány történelmével, kultúrájával, érdekes helyeket láthatnak és jól érezhetik magukat közel egy héten át külföldön nyaralva.

„Minden lehetőséget megteremtünk a gyerekeknek a valódi pihenésre, mert ez most különösen fontos számukra. Ráadásul az online képzés miatt kevesebbet kommunikáltak, és most jó esély lesz új ismeretségek megkötésére is” – jegyezte meg Viktor Mikita.

Elmondása szerint ezt a burgenlandi kormányfővel, Hans Peter Doskozillal és csapatával való szoros együttműködésnek köszönhetően sikerült megvalósítani.

„Közös projekteket valósítunk meg különböző irányokban, közte az ilyen kirándulások szervezésében is, ezért a nyár folyamán összesen mintegy 600 gyermeket tervezünk elküldeni Lockenhausba 4 turnusban. Köszönjük barátainknak ezt a lehetőséget!” – foglalta össze Viktor Mikita.

(0312.ua/RV)