Több mint 70 ezer hrivnyát csalt ki egy nyugdíjastól egy férfi

2022. augusztus 7., 09:48

A minap egy 83 éves nagyszőlősi lakos fordult a rendőrséghez. A nyugdíjas elmondta, hogy egy ismeretlen férfi minden megtakarítását – 60 ezer hrivnyát és 300 dollárt – kicsalta tőle azzal az ürüggyel, hogy a menyét gyógykezeljék.

A rendőrök kiderítették, hogy az esti órákban egy ismeretlen férfi felhívta az idős nőt, és elmondta, hogy a menyének egy baleset következtében súlyos az állapota. A hozzátartozó megmentése érdekében a csaló pénzt kért a sürgősségi ellátásért. A nő elmondása szerint ijedten összeszedte minden megtakarítását, és odaadta egy idegennek, aki taxival ment hozzá haza. A férfi néhány perc múlva ismeretlen irányba távozott. A nyugdíjas csak ezután tudta meg, hogy menyével minden rendben van.

E tény alapján a nyomozók csalás miatt indítottak büntetőeljárást. A nyugdíjassal folytatott beszélgetést követően a nyomozói osztály és a helyi rendőrség munkatársai azonnal megkezdték a szükséges intézkedéseket. A rendfenntartók kihallgatták a sértett szomszédait, akik szemtanúi lehettek a bűncselekménynek, átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, majd gyorsan sikerült is megállapítaniuk a csaló személyazonosságát.

A rendőrség Ungváron találta meg a 31 éves odesszai lakost. Ismert, hogy a gyanúsítottat korábban rablásért elítélték. Az ügyben folyik a nyomozás.

(pmg.ua/RV)