Hatalmas tűz tombolt a szeméttelepen Csap határában

2022. augusztus 27., 11:50

A Csapi kistérséghez tartozó tiszaásványi szilárdhulladék-lerakó területén pénteken este tűz keletkezett.

A Mentőszolgálathoz augusztus 26-án 19 óra 35 perckor érkezett bejelentés az ungvári járási Tiszaásvány községben található szemétgyűjtő területén keletkezett tűzről. Az eset helyszínére azonnal kiküldték a csapi, az ungvári és a nagydobronyi tűzoltó- és mentőegységek tűzoltóit. Az oltási munkálatokba úgyszintén bevetették Csap állomás tűzoltóvonatát.

Éjjel 1 óra 26 perkor mintegy 1,5 hektáros területen sikerült megfékezni a tüzet. A gócpontok teljes megszüntetésére irányuló intézkedések folyamatban vannak.

Az esetről számos videót és fényképet is feltöltöttek a közösségi oldalakra. Többek között Helmeczi László, Záhony polgármestere is fényképeket tett közzé oldalán arról, hogyan látta a Tisza túloldalán az Ukrajnában égő tiszaásványi szeméttelepről gomolygó füstöt. A tűz olyan hatalmas volt, hogy a magyarországi Záhonyon kívül Zsurkról és Tuzsérról is látható volt. Sőt egyes hozzászólásokból arra lehet következtetni, hogy a széljárás miatt a kellemetlen szag is elérte az említett magyarországi településeket.

(Facebook/RV)