Az ellenség megpróbálta elárasztani Krivij Rih városát

2022. szeptember 15., 10:29

Az orosz megszállók rakétatámadásokat hajtottak végre vízügyi műtárgyak ellen azzal a céllal, hogy elárasszák Krivij Rih városát – közölte Telegram-csatornáján szerdán este Volodimir Zelenszkij elnök, akit a korrespondent.net idéz.

„A megszállók csak annyit tehetnek, hogy pánikot keltenek, vészhelyzetet teremtenek, megpróbálják fény, meleg, víz és élelem nélkül hagyni az embereket” – hangsúlyozta az államfő.

Meggyőződésének adott azonban hangot, hogy a betolakodók nem fogják tudni megtörni az ukránokat. Ezenkívül a háborús bűnösökre méltányos válasz és megtorlás vár – tette hozzá.

A Dnyipropetrovszk Megyei Katonai Közigazgatás tájékoztatása szerint az ellenség hét rakétát lőtt ki a város kritikus és közlekedési infrastruktúrájára. A rakéták által megrongált vízügyi műtárgyak miatt az Inhulec folyó vízszintje megemelkedett néhány lakónegyed közelében.

A városi hatóságok egy vízügyi műtárgy ellenőrzött felrobbantását hajtották végre a folyón a Csornohorka lakónegyednél, hogy csökkentsék az orosz rakétatámadás következményeit. A robbantást a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának közreműködésével végezték – írja a Hivatalos Krivij Rih Telegram-csatorna.

(korrespondent.net/Kárpátalja)