Az illetékes parlamenti bizottság jóváhagyta a 2023-as költségvetés tervezetét

2022. szeptember 21., 13:33

A Legfelső Tanács költségvetési bizottsága megvizsgálta a 2023-as állami költségvetés tervezetét, és „tudomásul vette” – jelentette Telegram-csatornáján Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő (Hang frakció), a törvényhozás pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának első alelnöke, akit a korrespondent.net idéz.

„Ez az első szakasz, az előterjesztés. Következik az előterjesztés az ülésteremben, szavazás nélkül” – tudatta a képviselő.

Tájékoztatása szerint a bizottságban 19-en szavaztak igennel a büdzsé tervezetére. Tartózkodók és ellene szavazók nem voltak, egy képviselő nem vett részt a voksolásban.

Zseleznyak közölte azt is, hogy Ukrajna 2023-as állami költségvetésének elfogadására rövidített eljárás alapján kerül sor.

A képviselő szerint a következő napokban előterjesztik a költségvetést, október első hetében szavaznak a képviselők javaslatairól (első olvasat), október harmadik hetében pedig sor kerül a szavazásra a végleges változatról (második olvasat).

Mint ismeretes, szeptember 13-án a miniszteri kabinet elfogadta a 2023-as költségvetés tervezetét. Másnap a dokumentumot benyújtották a parlamentnek.

(korrespondent.net/Kárpátalja)