Tanszercsomagot vettek át a magyar iskolák elsősei

2022. október 4., 15:40 , 1128. szám

Csak a Beregszászi kistérségben a tavalyihoz képest közel félezerrel kevesebb gyermek kezdhette meg az idén tanulmányait a kistérség területén működő iskoláinkban.

Ilyen mértékű „veszteségek” mellett különös megbecsülést érdemelnek azok a családok, akik a több mint fél éve dúló háború okozta bizonytalanságok, mindennapi veszélyek és állandó aggodalmak közepette továbbra is a Kárpátalján működő magyar oktatási-nevelési intézményekbe íratták gyermekeiket a 2022/2023-as tanévben, és változatlanul itt tervezik megalapozni a Jóisten által rájuk bízott felnövekvő nemzedék jövőjét.

A gróf Gvadányi József nevét viselő Badalói Gimnázium elsősei október első tanítási napján vehették át a KMPSZ és a KMKSZ közös ajándékát, a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával elkészített tanszercsomagokat, amelyekkel az említett szervezetek minden tanév elején segítik az iskolakezdést a kárpátaljai magyar elsősöknek.

A színes táskákban lapuló hasznos kellékekkel – kifestők, írószerek, színes ceruzák, rajz- és munkafüzetek stb. – ellátott tanszercsomagok ünnepélyes átadásán jelen volt Jakab Lajos, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke, Veres Csilla, az intézmény igazgatója és Jakab Anikó, az elsősök tanítója.

Isten áldása kísérje gyermekeink anyanyelvén és szülőföldjén történő oktatását és hitbéli nevelését!

Magyarul tanulni továbbra is jó!

(felvégi)