NATO: Az ukrajnai háború elérte a legsúlyosabb eszkalációját

2022. október 14., 15:37

Az Oroszország által Ukrajnában kirobbantott háború napjainkban elérte a legsúlyosabb eszkalációját – jelentette ki Brüsszelben a szövetséges országok védelmi minisztereinek kétnapos találkozóját követő sajtótájékoztatón Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, akit a korrespondent.net idéz.

„Putyin elnök a csatatéren elszenvedett kudarcaira annektálási kísérletekkel, részleges mozgósítással és őrült nukleáris retorikával, civilek és a kritikus infrastruktúra elleni válogatás nélküli támadásokkal válaszolt. Ez együttesen a legsúlyosabb eszkalációt jelenti az orosz invázió februári kezdete óta – jelezte.

A főtitkár üdvözölte az ENSZ Közgyűlésének korábbi szavazását, amely elítélte az ukrán területek Kreml általi annektálásának kísérleteit.

„Ez világos és érthető üzenet. Oroszország elszigetelődött. A világ Ukrajna mellett áll a szabályokon alapuló nemzetközi rend védelmében” – hangsúlyozta Stoltenberg.

A tisztviselő közölte, hogy Ukrajna több száz eszközt kap a NATO-tól, amelyek az orosz és iráni drónok elleni küzdelemre szolgálnak.

(korrespondent.net/Kárpátalja)