Két közúti baleset is történt ittas sofőrök miatt

2022. október 25., 10:27

Az éjszakai műszakban a járőrök két balesetet rögzítettek, amelyekben részeg sofőrök érintettek. Erről a megyei járőrrendőrség számolt be.

Az első eset Ungváron, a Spenik utcában (volt Ankugyinov utca) történt. Körülbelül éjjel 2 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre közúti baleset miatt. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a Volkswagen vezetője elvesztette uralmát a jármű felett és fának ütközött. A rendőrök a sofőrnél alkoholos ittasság jeleit is észlelték. A készülék 2,56 ppm-et mutatott, ami közel 13-szor haladja meg a megengedett normát.

A második eset az M‒06-os gépkocsiúton, Csap közelében történt. Hajnali 4 óra körül autóbaleset miatt érkezett bejelentés a rendőrségre. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a DAF kamion sofőrje tolatás közben nekiütközött egy Scania kamionnak. A rendfenntartók emellett alkoholos ittasság jeleit is észlelték a baleset elkövetőjénél. A készülék 2,75 ppm-et mutatott, ami csaknem 14-szerese a megengedett normának.

A balesetek mindkét elkövetője ellen közigazgatási eljárást indítottak balesethez vezető közlekedési szabálysértések és ittas járművezetés miatt.

(Facebook/RV)