Nem volt előny a hazai pálya

Labdarúgás

2022. november 1., 08:14

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában érdekes forgatókönyv szerint zajlott a Vorszkla Poltava–Minaj FC találkozó, hiszen a poltavaiak pályaválasztása mellett a mérkőzést Minajban rendezték.

Egy jól eltalált lövésből Szeferi már korán megszerezte a vezetést a zöldmezes Vorszkla számára, és azt követően hiába egykapuzott a kárpátaljai együttes, hol a kapufa, hol a remekül védő poltavai kapus hiúsította meg az egyenlítést.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulták maguk: a 64. percben egy ellentámadás végén Marliszon megszerezte a Vorszkla számára a második találatot, ami egyben el is döntötte a mérkőzést.

A listavezető Dnyipro–1 Ungváron győzte le a továbbra is nyeretlen Csornomorecet, míg a Sahtar Donyeck Lvivben látta vendégül az Olekszandriját, és úgy játszott 2-2-es döntetlent, hogy a második félidő nagy részét Taylor kiállítása miatt tíz emberrel küzdötte végig.

A Dinamo Kijev ugyancsak Lembergben fogadta a Krivbaszt, és javuló játékkal 3-1-re legyőzte ellenfelét.

Eredmények: Minaj FC –Vorszkla Poltava 0-2, Dnyipro–1–Csornomorec Odessza 1-0, Sahtar Donyeck–Olekszandrija 2-2, Metaliszt 1925 Harkiv–Zorja Luhanszk 0-3, FK Lviv–Meatliszt Harkiv 1-1, Dinamo Kijev–Krivbasz 3-1.

A Dnyipro 25 ponttal vezeti a tabellát a 20 pontos Sahtar előtt. A 9 ponttal 11. helyen álló Minaj FC a november 5.én rendezendő 11. játéknapon a Dnyipro–1 vendége lesz, ám erre a találkozóra ugyancsak Ungváron kerül majd sor.

(tamási)