Egyetem a háború alatt – kiállítás az ungvári egyetemen

2022. november 4., 14:32

Az álcahálókon olyan fotók láthatók, amelyek az egyetem február 24-e utáni életéről mesélnek és arról, ahogyan a jelenlegi egyetemi dolgozók és hallgatók a hátországban keményen dolgoznak hazánk megsegítéséért. A kiállítás az Ungvári Nemzeti Egyetem Rektori Hivatalának épületében tekinthető meg.

A második részben az egyetem alkalmazottainak fényképei láthatóak, akik ma Ukrajnát a fronton védik. A fotókat a katonák motivációs idézetei egészítik ki. Jelenleg 26 egyetemi dolgozó védi hazánkat a fronton. Sok munkatárs nem rendelkezett harci tapasztalattal, azonban egy nehéz pillanatban fegyverrel a kezükben álltak ki az ország védelméért. A jövőben a látogatók a tervek szerint új szereplőkkel találkozhatnak, és új történeteket adnak hozzá a szervezők.

A kiállítást az Ungvári Nemzeti Egyetem fennállásának 77. évfordulója és a haza védelmezői napja alkalmából rendezték. A jubileumi ünnepség minden évben az elmúlt évnek megfelelő formában zajlik. A háború ennek megfelelően módosította az ünnep méltatását. A jövőben az Egyetem a háború alatt című kiállítást az egyetem főépületében tervezik bemutatni, hogy a lehető legtöbb ember megismerkedhessen azokkal a hősekkel, akik ma fegyverrel a kezükben védik az országot.

(uzhgorod.net.ua/RV)