Tisztújító közgyűlések a KMKSZ alapszervezeteiben

2023. január 31., 17:35

A hétvégén megtartották a Beregszászi járás KMKSZ-alapszervezeteiben az első tisztújító közgyűléseket.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöksége által meghatározott menetrendnek megfelelően Haláboron, Beregsomban és Bótrágyon került sor az első tisztújító közgyűlések levezetésére. A szép számban megjelent tagoknak Haláboron Kádár Szilvia, Beregsomban Barta Ferenc, Bótrágyon Horváth Árpád tartott beszámolót, mindhárman kiemelték az elmúlt időszak fontosabb eseményeit, az alapszervezetekben kifejtett tevékenységet, és azt, hogy milyen célokat tartanak szem előtt munkájuk során.

A közgyűléseken jelen volt Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke is, aki elemezte az országban kialakult helyzetet, a KMKSZ szerepét a kárpátaljai magyarság mindennapi problémáinak és gondjainak megoldásában, szólt a nemzeti szimbólumok és az anyanyelv használatának ukrajnai szabályozásáról, valamint az anyaországi támogatások fontosságáról is, továbbá válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

Mindhárom alapszervezetben újabb három évre bizalmat szavaztak az eddigi elnököknek.

A közgyűlések végén Sin József virággal és egy Kárpátalja története kötettel köszöntötte Horváth Árpádot, aki 15 éve, Kádár Szilviát, aki 20 éve, valamint Barta Ferencet, aki 25 éve vezeti a KMKSZ helyi alapszervezetét.

A közgyűlések a Himnusz eléneklésével értek véget.

dózsa