Az SZBU zárolt 26 Telegram-csatornát, amelyek az idézések kézbesítését figyelték

2023. március 9., 10:27

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kiberszakemberei zároltak 26 Telegram-csatornát, amelyek segítettek a szolgálat alól kibújóknak elkerülni a mozgósítást – jelentette az Ukrajinszka Pravda az SZBU Telegram-csatornája nyomán.

„Az internetes források »beszámoltak« a territoriális toborzási és szociális támogatási központok által lebonyolított intézkedésekről Ivano-Frankivszk, Cserkasszi, Vinnicja, Csernyivci, Kijev, Lemberg és Odessza megyékben.

Mindenekelőtt »kiszivárogtatták« az idézések hadkötelesek számára történő kézbesítésének aktuális helyeit, és arra buzdították őket, hogy rejtőzzenek el a hadbiztosságok képviselői elől” – idézi a hírportál az SZBU tájékoztatását.

A csatornák a helyi lakosok közül kikerülő adatközlőktől szereztek információkat a „helyszínekről”. Megjegyzik, hogy a destruktív csatornák közönsége meghaladta a 400 ezer feliratkozót.

A csatornaadminisztrátorok úgy döntöttek, hogy „üzletet” csinálnak tevékenységükből, és felajánlották platformjaikat kereskedelmi hirdetések elhelyezésére.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)