Ők Kárpátalja legbefolyásosabb emberei

2023. június 19., 10:34

Megjelent a lista Kárpátalja legbefolyásosabb embereiről. A készítők elmondták, hogy a lista sokban különbözik az eddigiektől, különleges, hiszen új neveket, napjaink új hőseit tartalmazza, emellett pedig új trendekről, új prioritásokról beszél. „Ennek oka pedig a könyörtelen, szörnyű háború – olyan, amilyen elképzelhetetlennek tűnt a civilizált XXI. században”.

A listán megtalálhatjuk többek között Dmitro Liszjukot, a 128-as kárpátaljai dandár parancsnokát, Fegyir Sándor professzort, aki a háború első napjaiban fegyvert ragadt, Viktor Mikitát, a megyei adminisztráció vezetőjét, Ivan Iszajovics első kárpátaljai káplánt. Ezenkívül magyar közösségünk képviselői is a listán szerepelnek: Rezes József, Zán Fábián Sándor, Babják Zoltán, Zubánics László és Troski Viktor.

„Mindig büszkék leszünk azokra, akik Oroszország teljes körű ukrajnai inváziójának első napjától fogva kiálltak határaink védelmében: a dicsőséges 128-asra, a lövészárkok professzorára, Medvedicsre és más önkéntesekre, üzletemberekre és írókra, mentőkre és orvosokra – olyan emberekre, akik nap mint nap fantasztikus dolgokat tesznek a győzelemért!” – írták a lista összeállítói.

(uzhgorod.net.ua/VV)