Új fotózóna nyílt az ungvári várban

2023. június 24., 17:09

A Lehoczky Tivadar Helytörténeti Múzeum területén újabb fotózónát létesítettek. Az erőd északkeleti megfigyelőbástyáján most egy középkori ágyú történeti rekonstrukcióját helyezték el. A hírt az intézmény Facebook-oldalán tették közzé.

„Ez nagyszerű lehetőséget biztosít múzeumunk látogatóinak csoportképek és szelfik készítésére ebben a lenyűgöző történelmi környezetben. Jöjjön el, és élje át felejthetetlen pillanatait az ungvári várban, ezentúl az ungvári vár és a helytörténeti múzeum látogatóit egy XIII‒XIV. századi ágyú új történelmi rekonstrukciójával várják (nem harci). Ezt a történelmi reprodukciót a múzeum alkalmazottja, fémrestaurátor művész, Roman Murnik készítette. Az ágyú történelmi reprodukciójának és a fotózóna létrehozásának ötletszerzője a múzeum igazgatója, Olga Sumovszka.

Ezek a speciálisan kialakított zónák egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy visszautazzunk az időben, és történelmi események kontextusában lássuk magunkat. A fotózónák a figyelem felkeltésének és az új közönség vonzásának is fontos eszközei. Lehetőséget teremtenek az interaktivitásra és a kreativitásra, lehetővé téve a látogatók számára, hogy a történelmi világ részévé váljanak. Ennek köszönhetően a múzeum nemcsak a műtárgyak tárolásának helyszínévé válik, hanem a saját alkotói megnyilvánulások színterévé is.” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)