Először vesztett pontokat Técső

Labdarúgás

2023. június 28., 08:20 , 1165. szám

A kárpátaljai megyei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban először szenvedett vereséget az éllovas és eddig még hibátlan Técsői FC, de a felső-Tisza-vidéki együttes még így is megőrizte vezető helyét a tabellán.

A sorozat 7. fordulójában – ami az első kör végét is jelentette egyben – a técsőiek Onokócra látogattak. Valerij Rolja 9. percben szerzett góljával egészen a rendes játékidő leteltéig nyerésre álltak a hazaiak, de Mihajlo Lozinecnek a 91. percben sikerült az egyenlítés. Még ekkor sem volt azonban vége az izgalmaknak, hiszen a 93. percben egy tizenhatoson belül történt eset miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak, amiből Valerij Medvegyev végül megszerezte a Medea számára a győztes találatot.

A técsőiek legnagyobb ellenlábasának számító Nagyszőlős igazi erődemonstrációt tartott, és 9-1-re verte az Ungvári Építőket. Az egykori élvonalbeli játékosokkal is erősített ugocsaiak soraiban Adrian Pukanics mesterhármas szerzett, de betalált Jurij Csonka és Mihajlo Csedrik is.

Eredmények (zárójelben az ifjúságiak eredményei): Onokóci Medea–Técsői FC 2-1 (5-0), Nagyszőlősi FC–Ungvári Építők 9-1 (1-2), Aknaszlatinai Máramaros–Irhóc 0-1 (0-1), Rahói Kárpáti–Ilosvai Buzsora 2-1 (az ifjúsági csapatok mérkőzését elhalasztották).

A felnőtteknél Técső 18 ponttal vezeti a tabellát a 16 pontos Nagyszőlős és 14 ponttal harmadik Onokóc előtt. Az ifiknél az ungváriaknak és Onokócnak is egyformán 18 pontjuk van.  

(felvégi)