Nyílt területen keletkezett tűz során sérült meg egy idős férfi

2023. július 7., 10:34

Egy 78 éves férfi megsérült egy nyílt területen keletkezett tűz során. Az eset egy magánportán belüli nyílt területen történt a huszti járási Ölyvös (Vilhivci) faluban.

Az előzetes adatok szerint a szomszédok a tulajdonossal közösen próbálták eloltani a kertben keletkezett tüzet, de igyekezetük ellenére a tűz nem csillapodott. A megadott címre az Ilosvai Városi 15. Számú Állami Tűzoltó- és Mentőegység tűzoltói érkeztek ki. 19 óra 31 percre sikerült megfékezniük a tüzet, 19 óra 40 perckor pedig végleg eloltották azt. Ez idő alatt a tűz 0,05 hektárnyi területen pusztította el a száraz növényzetet.

Később kiderült, hogy az oltás során egy 78 éves férfi megsérült, ezért a tűzoltók átadták a sérültet a mentőknek.

Arra kérik a lakosságot, hogy ne hanyagolják el a tűzvédelmi szabályokat, mert az ilyen tüzek gyakran nemcsak sérülésekhez, hanem akár emberek halálához is vezetnek!

Ne égessenek száraz füvet vagy szemetet az udvaron; ne dobják a csikkeket és a gyufát száraz növényzetre, és mielőtt a szemétbe dobják, oltsák be tökéletesen; az öngyújtót és a gyufát száraz fűtől, levelektől, szeméttől és egyéb gyúlékony anyagoktól távol használják; beszéljenek a gyerekeknek az ilyen tüzek esetleges következményeiről, és figyelmeztessék őket a tűzzel kapcsolatos veszélyekre.

(Facebook/RV)