Ezúttal is nyert állásból vesztett a Minaj FC

Labdarúgás

2023. szeptember 27., 08:20 , 1178. szám

A 8. forduló sem hozta meg az annyira várt első győzelmet a Minaj FC számára az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Volodimir Saran csapata ezúttal az újonc Polisszja Zsitomir vendégeként úgy kapott ki minimális különbséggel, hogy a második félidő közepén még a kárpátaljai gárda állt győzelemre.

A 39. percben Jehor Tverdohlib góljával szereztek vezetést a vendégek, ami egészen a 68. percig azt sejtette, hogy ezúttal talán összejön a remélt siker. Nem így történt, mert a 68. percben Artem Szmoljanov egyenlített, majd nem sokkal a hármas sípszó előtt Emil Musztafajev a győztes gólt is megszerezte a hazaiak számára.

A forduló egyik rangadójának a címvédő és éllovas Sahtar Donyeck vendégszereplése számított Lembergben, ahol az idén igen acélos Ruh Lviv volt a Bajnokok Ligája idei sorozatát vereséggel kezdő donyeckiek ellenfele.

Az első játékrész közepén egy első látszatra szépségdíjas becsúszás VAR-os vizsgálata után a Sahtar válogatott védője, Rakickij piros lapot kapott, ami már az ötödik donyecki kiállítás az idei bajnokságban. Ekkor már vezettek a vendégek, de percekkel a vége előtt egy távoli próbálkozásból sikerült pontot mentenie a Ruhnak.

Érdekesség, hogy a játéknap nagy gólarányú győzelmeit a Dinamo Kijev, Csornomorecés a Krivbasz is idegenben érték el.

Eredmények: Polisszja Zsitomir–Minaj FC 2-1, Ruh Lviv–Sahtar Donyeck 1-1, LNZ Cserkaszi–Dinamo Kijev 2-4, Olekszandrija–Csornomorec Odessza 1-5, Vorszkla Poltava–Krivbasz 1-4, Obolony Kijev– Veresz Rivne 0-0, Zorja Luhanszk–Dnyipro–1 0-1, Metaliszt 1925 Harkiv–Kolosz Kovalivka 0-0.

A tabellát 18 ponttal vezető Sahtar mögött a második helyre a Krivbasz zárkózott fel 17 ponttal.

A 3 pontjával továbbra is sereghajtó Minaj az október 1-én sorra kerülő 9. fordulóban az ugyancsak alsóházas Obolony Kijev elleni hazai találkozón szerezheti meg első győzelmét.

(tamási)