„EZ HÁT A HON” – kárpátaljai honismereti szakmai tanulmányút a málenkij robot áldozatainak emlékére

Gyökerek és szárnyak – a kárpátaljai fiatalok perspektívái projekt keretein belül

2023. október 8., 12:04 , 1179. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával Gyökerek és szárnyak – a kárpátaljai fiatalok perspektívái címmel a szülőföldön maradást népszerűsítő programokat szervez annak érdekében, hogy erősítse a kárpátaljai fiatalok nemzeti identitását és a hazaszeretetét.

A projekt részeként kárpátaljai honismereti szakmai tanulmányutakat valósít meg, mivel múltunkat ismernünk kell ahhoz, hogy építeni tudjuk jövőnket.

A projekt második tanulmányi útjának célja, hogy megemlékezzünk a málenkij robot áldozatairól, és tiszteletünket tegyük a helyi emlékhelyeknél: Rákóczi-kastély (Fejér-ház) és a Szolyvai Emlékpark. A program lehetőséget nyújt a munkácsi vár, a beregvári Schönborn-kastély és a Vereckei-hágó helytörténeti szempontból történő megismerésére.

Időpont: 2023. november 11. (szombat).

Az indulás időpontja: 07.30 óra (közép-európai idő szerint), a beregszászi római katolikus templomtól.

Útvonal: Munkács–Szolyva–Verecke.

A jelentkezés feltétele regisztrációhoz kötött az alábbi linken: https://forms.gle/mqGp6VAjoY84HUYB9

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését legkésőbb 2023. október 13-án 12.00 óráig (k.-e. i. sz.). A jelentkezéseket beérkezési sorrendben rögzítjük a 30 fős keretszám megteltéig. Előnyt élveznek a Kölcsey Ferenc Szakkollégium ösztöndíjasai és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának diákjai.

Bővebb információ: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, Beregszász, Kossuth tér 6.; főépület, 110-es terem.

Honlap: genius-ja.uz.ua

E-mail: agora@kmf.org.ua

Telefon: +3803141-4-29-76-159