A minisztériumok hozzáláttak a kádertartalékok létrehozásához a felszabadított területek számára

2023. október 26., 08:43 , 1182. szám

Minden tárcának személyzeti tartalékot kell létrehoznia Ukrajna felszabadított területei számára. Megszülettek az első sikerek ezen a téren – írja az RBK–Ukrajina Irina Verescsuknak, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációs miniszterének a Kormányportálon megjelent nyilatkozatára hivatkozva.

Ukrajnában júliusban kezdte meg a működését az az elektronikus platform, amelyen keresztül a jelentkezők csatlakozhatnak a közalkalmazotti tartalékhoz. A tervek szerint ezek a munkavállalók a felszabadítandó területeken fognak dolgozni.

Mostanáig 2 137 kérdőívet regisztráltak a rendszerben, ebből 1 951-et már elfogadtak.

A kormány a kérdőívek benyújtásának eljárását is optimalizálta. Ezentúl a jelöltnek fel kell tüntetnie tényleges tartózkodási helyét, valamint azt, hogy készen áll-e haladéktalanul felvenni a munkát.

Emellett a miniszteri kabinet speciális határozatokat dolgozott ki a pedagógusokra és az orvosokra vonatkozóan. Az Egészségügyi Minisztérium már dolgozik az ukrán egészségügyi rendszernek a felszabadult területeken való helyreállítására vonatkozó koncepción.

Verescsuk felszólított minden tárcát, hogy már most hozzák létre a tartalékokat, ne várjanak a felszabadításra. Ezenkívül, jegyezte meg a miniszter, az igazságszolgáltatási kormányzatot is utasították, hogy hozzon létre speciális tartalékot a felszabadított területeken végzendő munkához.

(hk/rbc.ua)