Együttműködési megállapodást írt alá a Lehoczky Tivadar Kárpátaljai Megyei Honismereti Múzeum és az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán‒Magyar Oktatási-Tudományos Intézete

2023. december 19., 09:28

A két intézmény igazgatója – Olga Sumovszka és Spenik Sándor – együttműködési megállapodást írt alá a tudományos kutatás, az oktatási és módszertani, szervezési, kulturális, oktatási és egyéb munkaterületeket illetően.

Megjegyezték, hogy a múzeum és az intézet együttműködése a tudományos kutatás területén kiterjedhet kutatási anyagok cseréjére, közös tudományos kutatási projektek megvalósítására, tudományos konferenciák, szimpóziumok és szemináriumok szervezésére, nemzetközi tudományos és oktatási programokban való közös részvételre. A múzeum és az intézet együttműködhet kiállítások, kulturális és ismeretterjesztő rendezvények szervezésében, lebonyolításában.

Az együttműködés fő céljai között szerepel majd az ismeretek cseréje, a tudományos kutatás fejlesztése, a látogatók számának növelése, az oktatás színvonalának emelése. Az ilyen együttműködés mindkét fél számára előnyös, és hozzájárul a fejlődés intenzitásához a tudomány, a kultúra és az oktatás területén.

(Facebook/RV)