Kuleba: Álhír Oroszország minden kísérlete, hogy félretájékoztassa a világot az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek esetleges kiszivárgásáról

2024. január 16., 10:39

Álhírnek bizonyult az Oroszországi Föderáció minden kísérlete, hogy félretájékoztassa a világot az amerikai segélyek esetleges ukrajnai kiszivárgásáról – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az ABC amerikai tévécsatornának adott interjújában, amelyet az Interfax – Ukrajina hírügynökség ismertet.

„Oroszország minden kísérlete, hogy félretájékoztassa a világot az amerikai fegyverek állítólagos kiszivárogásáról vagy illegális forgalmazásáról a világ más részein... álhírnek bizonyult. Tehát ne higgyenek az álhíreknek, higgyenek Ukrajnában” – fogalmazott Kuleba.

A külügyminiszter megígérte az amerikai társadalomnak, hogy „mindent, amit adnak nekünk, arra lesz felhasználva, hogy Ukrajna győzelmével mielőbb véget vessünk ennek a háborúnak”.

Kuleba emellett figyelmeztetett: „fogy az idő”, hogy a Kongresszus elfogadja az újabb megállapodást az Ukrajnának nyújtandó fokozott katonai segély finanszírozásáról.

A tévécsatorna megjegyzi, az USA és az Európai Unió által lefolytatott vizsgálatok nem tártak fel arra utaló bizonyítékot, hogy az Ukrajnának küldött nyugati katonai segítséget nem rendeltetésszerűen használták volna fel.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)