Felmérés: Az ukránok visszafogott optimizmussal tekintenek a jövőbe

2024. január 20., 14:42 , 1193. szám

Azon ukránok száma, akik szerint a 2024 sikeres lesz, 17,7%-kal haladja meg azokét, akik úgy gondolják, hogy nem lesz az. Ugyanakkor az elmúlt évet mindössze 1,7%-kal többen értékelik inkább sikeresnek, mint inkább sikertelennek – derül ki abból a felmérésből, amelyet az Active Group cég 2023. december 30-án végzett a SunFlower Sociology online panel segítségével.

A „Mely területeken működött a legjobban az ukrán kormányzat 2023-ban?” kérdésre a nemzetközi gazdasági támogatások bevonása válaszlehetőséget a megkérdezettek 44,5%-a jelölte meg. A második helyen a nemzetközi politikai támogatás bevonása válaszlehetőség végzett, ezt a megkérdezettek 33,5%-a választotta. Az ukrán kormányzat tevékenységének harmadik legsikeresebb területe a válaszadók szerint a nemzetközi katonai támogatás bevonása volt, amelyet a 32,7%-uk jelölt meg. A kormányzati munka három területe, amelyet a legkevesebb válaszadó nevezett meg: a polgárok biztonságának biztosítása az Ukrajna által ellenőrzött területeken (5,3%), a szociálisan rászoruló lakossági rétegek támogatása (5,0%) és a polgárok jogainak, szabadságjogainak biztosítása a kormány ellenőrzése alatt álló területeken (1,4%).

A felmérés önkitöltős kérdőívek segítségével készült, 18 éven felüli polgárok bevonásával, 2 000 fős mintán, mely kor, nem és régiók szerint reprezentatív.

(hk/activegroup.com.ua)