Szolgálati gépkocsikat kaptak a királyhágómelléki szórványlelkészek

2024. február 14., 11:43 , 1197. szám

A magyar kormány támogatásával vásárolt szolgálati gépkocsikat vehettek át a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) szórványban szolgáló lelkészei múlt csütörtökön Nagyváradon – számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A kis lélekszámú szórványtelepülések látogatását, a hívek istentiszteletre való szállítását segítő hét járművet a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával szerezte be az egyházkerület. Ezeket Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adta át a KREK nagyváradi székhelyén. Temes, Arad és Bihar megyékbe két-két autó, Máramaros megyébe egy jármű jutott.

Bogdán Szabolcs János püspök igehirdetésében hálát adott, hogy Isten „eszközöket adott a szolgálathoz”, mint fogalmazott, a járművek segíteni fogják a szórványgondozást, hogy minden településre eljusson Isten igéje. „Hatalmas űrt töltenek be” – idézte az egyházi elöljárót a hírportál.

Kiss-Parciu Péter helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a járművek a magyar identitás, a magyar kultúra megőrzését támogatják. Emlékeztetett: „Viharos időkben a kereszténységünk védte meg a magyar identitásunkat, a magyar identitásunk pedig a kereszténységet.” Hozzátette: a mai bizonytalanság közepette is fontos, hogy a magyarok egymásba kapaszkodjanak, megőrizzék hitüket.

(MTI/Kárpátalja)