Tűz volt egy kijevi ökoparkban

2024. március 6., 09:52

Kijevben március 5-én este kigyulladt az Oszokorki ökopark jelentős része. A park sajtószolgálata szerint gyújtogatásról lehet szó. Éjfél körül a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a tüzet – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A fű és a nád gyulladt ki egy nyílt területen a Tyahle-tó közelében. A helyszínre kivonultak a tűzoltók és a szakszolgálatok.

Az ökopark sajtószolgálata ugyanakkor arról számolt be, hogy a tűz egy ingatlanberuházással határos területen ütött ki. Szerintük gyújtogatás történt.

„Néhány napja ismeretlenek írtak nekünk a chaten a gyújtogatásról, majd törölték a bejegyzést! Így semmisítenek meg minden élőt, hogy később könnyebb legyen bővíteni a beruházást” – írták.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) jelentése szerint több helyen is kigyulladt a száraz fű és a nádas. A tűz területe körülbelül 3 hektár volt. Akadályozta az oltást, hogy a tűzoltóautók nehezen tudták megközelíteni az elárasztott területet.

A Kijev Városi Állami Adminisztráció tájékoztatása szerint a katasztrófaelhárítók drónokat és mocsárjárókat is bevetettek. Az aggódó polgárok és az Oszokorka ökopark aktivistái is bekapcsolódtak az oltásba.

A lángokat éjfél körül sikerült eloltani.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)