Szalagavató ünnepség a Kaszonyi Arany János Líceumban

2024. március 19., 18:55

18 végzős mellére tűzték ki a zöld szalagot március 17-én a Kaszonyi Arany János Líceumban. Az ünnepségre az intézmény tornatermében került sor. Az esemény kezdetén a jelenlévők egyperces néma főhajtással emlékeztek a háború áldozataira.

Az ünnepelteket Fejes Zsuzsanna köszöntötte, aki beszédében arra kérte a végzősöket, hogy maradjanak pozitív gondolkodásúak, és a nehézségek ellenére is reménykedjenek a jövőben, legyenek hűek a líceum hagyományaihoz és öregbítsék az intézmény hírnevét.

A szalagavató az intézmény legszebb hagyománya, amelyre minden évben a ballagás előtt lelkesen készülnek. A diákok mellére tűzött zöld szalag több dolgot szimbolizál: remény, bizakodás, egység.

Az osztályfőnök megható beszédet intézett diákjaihoz, számos emléket megosztva az együtt töltött évekről. Ezt követően Lengyel László, a helyi oktatási osztály vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

A felsorakozott fiúk és lányok kisgyermekként lépték át az oktatási intézmény küszöbét néhány éve, ahol tudással, tapasztalattal, barátsággal, közös emlékekkel gazdagodtak. Versekben és énekekkel osztották meg gondolataikat a családról, szeretetről, szülőföldről, anyanyelvről, hitről, becsületről, reményről. Ezt követően virággal adtak hálát szüleiknek és tanáraiknak, akik segítették és támogatták őket ezen az úton.

A rendezvény a végzősök keringőjével zárult.

(ko.net.ua/VV)