Köszönet Lehel Lászlónak a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa Régiók Kamarájának csapatától

2024. március 21., 16:33

Az eseményről Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal elnöke számolt be Facebook-oldalán.

„Abban a megtiszteltetésben volt részem a közigazgatás falai között, hogy Kárpátalja igaz barátját, Lehel Lászlót, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjét üdvözölhettem.

A Lehel úr vezette adományozó szervezet munkája külön bemutatást nem igényel. Bátran állíthatom, hogy a háború kezdete óta Ukrajnában a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az egyik legeredményesebb karitatív szervezet.

Infrastrukturális projektek a belső menekültek, a háború következményeitől szenvedő anyák és gyermekek támogatása, az egészségügyi központok megerősítése és még sok más. Mindezt már nemcsak Kárpátalján, hanem az ország más régióiban is megvalósították.

Nincs olyan megkeresés, amelyre magyar partnereink ne válaszolnának. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a háború első hónapjaiban elviseljük a megye közösségeit sújtó kritikus terhelést, ez a munka most is segít bennünket.

A találkozón több olyan projekt is szóba került, amely Kárpátalján megvalósítható a front közeli régiókból érkező gyerekek számára.

Köszönetet mondtam Lehel László kezdeményezéséért és odaadó munkájáért, valamint Magyarország Kormányának, hogy ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban odafigyelnek az ukránok szükségleteire.

Átnyújtottam a külön köszönetet a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa Régiók Kamarájának csapatától.

Együtt erősek vagyunk, együtt győzünk!

Dicsőség Ukrajnának!

Dicsőség a hősöknek!” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)