Az éjszakai támadás következményei: 3 halott, 14 sebesült, 3 eltűnt

2024. március 22., 13:25

Legalább három ember meghalt, 14-en – más források szerint 16-an – megsérültek, három személyt pedig eltűntként tartanak számon az Ukrajna elleni március 22-én éjjel végrehajtott nagyszabású orosz támadás következtében – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„Jelenleg 2 halottról és legalább 8 sebesültről tudunk Hmelnickijben. Emellett 6-an megsérültek Zaporizzsjában, 3 embert ott eltűntnek tekintenek a támadások helyszínein” – idézi a portál a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatát (DSZNSZ).

Ugyanakkor Ivan Fedorov, A Zaporizzsja Megyei Katonai Közigazgatás vezetőjének tájékoztatása szerint Zaporizzsjában egy ember meghalt, nyolcan pedig megsérültek.

A DSZNSZ jelezte, hogy a megszállók infrastrukturális létesítményeket támadtak meg, valamint lakóépületek is megsérültek. Zaporizzsja, Hmelnickij, Odessza, Dnyipropetrovszk, Poltava, Mikolajiv, Vinnicja, Lviv és Ivano-Frankivszk megyéket ért orosz támadás.

Herman Haluscsenko energiaügyi miniszter elmondta, hogy az oroszok éjszakai támadása az ukrán energiarendszer ellen irányult, és az utóbbi idők legnagyobb ilyen támadása volt.

Március 22-ére virradóra az oroszok Shahed drónokkal és cirkálórakétákkal támadták Ukrajnát, a légiriadó csaknem négy órán át tartott az egész országban. Mikola Olescsuk altábornagy, a légierő parancsnoka Telegram-csatornáján közölte, a 151 célpontból 92-őt megsemmisített a légvédelem.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)