Kongói delegáció járt Kárpátalján

2024. március 23., 11:50

Kárpátaljára látogatott a Kongói Demokratikus Köztársaság hivatalos küldöttsége Őexcellenciája, a Külügyminisztérium főtitkára, Theo Wabenga Kalebo vezetésével.

A Kongói Demokratikus Köztársaság képviselőinek ez az első látogatása régiónkban. Ukrajna nagyra értékeli Kongót mint megbízható partnert a nemzetközi szervezetekben, és eltökélt szándéka, hogy elmélyítse az együttműködést.

Kongó elítéli Oroszország országunk elleni fegyveres agresszióját, és támogatja szuverenitását, függetlenségét és területi integritását.

A megbeszélésen megvitatták a gazdasági együttműködés, az oktatás, az informatikai szektor, valamint a mai napon közösen megnyitott Kongói Demokratikus Köztársaság Ungvári Tiszteletbeli Konzulátusa munkájának támogatását.

Kárpátalja nagy tapasztalattal rendelkezik a külföldi hallgatók oktatásának megszervezésében, ezért felkérték a kollégákat, hogy fontolják meg az ilyen irányú együttműködés lehetőségét is. Külföldi partnereink érdeklődést mutattak az oktatási együttműködés iránt, ezért megállapodtak egy közös terv kialakításában.

(ko.net.ua/VV)