Németországban megkéseltek két ukrán állampolgárságú férfit

2024. május 1., 09:55 , 1208. szám

A bajor rendőrség tájékoztatása szerint halálos kimenetelű incidens történt a németországi Murnau egyik bevásárlóközpontja előtt, amelynek következtében két ukrán állampolgár meghalt; a gyilkosság gyanúsítottja orosz állampolgár – jelentette a rendőrség sajtószolgálata nyomán a Jevropejszka Pravda (JP) április 28-án, vasárnap.

A két súlyos sérültről még szombaton, a késő délutáni órákban érkezett a bejelentés. Mire az orvosok a helyszínre értek, az egyik férfi már meghalt. Társa, aki szintén súlyosan megsérült, nem sokkal később a kórházban vesztette életét.

Megállapították, hogy az áldozatok 23 és 36 éves ukrán állampolgárok, akik a szomszédos Garmisch-Partenkirchen járásban laktak.

Az azonnali nyomozati cselekmények eredményeként a helyszíntől nem messze elfogták az 57 éves, orosz állampolgárságú gyanúsítottat. A férfit otthonában vették őrizetbe.

A bűnügyi rendőrség a müncheni ügyészség vezetésével kettős gyilkosságként vizsgálja az esetet. A gyanúsítottat még vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Később Ukrajna Külügyminisztériuma megerősítette, hogy „az elhunyt állampolgárok Németországban egészségügyi rehabilitáción részt vevő katonák voltak”.

A JP emlékeztet, hogy februárban nagy feltűnést keltett Németországban egy 17 éves ukrán kosárlabdázó, Volodimir Jermakov halála, akit fiatalemberek egy csoportja támadott meg. Ugyanennek a támadásnak a másik áldozata, a 18 éves Artem Kozacsenko nem sokkal később a kórházban halt bele sérüléseibe.

(szcs/eurointegration.com.ua)