Ki akarták szabadítani ismerőseiket a nagyszőlősi toborzóközponttól – lövésekkel állították meg őket

2024. május 4., 12:09

Nagyszőlősön tíz onoki (ilononokújfalui) lakos péntek este megpróbálta betörni a helyi területi toborzási és szociális támogatási központ (TCK) kapuját, hogy kiszabadítsa két mozgósított falubelijét, a katonáknak csak levegőbe leadott figyelmeztető lövésekkel sikerült megfékezniük a rendbontókat – közölte szombaton az rbc.ua hírportál a Kárpátalja megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

A rendőrségi közlemény szerint „tegnap este a nagyszőlősi TCK bejáratánál összegyűlt egy nagyjából 10 fős, közrendet megsértő és garázda cselekményt elkövető személyekből álló csoport”.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy Onok község lakosai fejezik ki így elégedetlenségüket két falubelijük mozgósításával kapcsolatban. „Amikor a konfliktus résztvevői erőszakkal megpróbálták kinyitni a bejárati kaput, a TCK alkalmazottai figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe” – írta a megyei rendőrség sajtószolgálata.

A nyomozók a jelzett személyek cselekményét a büntetőtörvénykönyv 296. cikkelyének 4. része alapján garázdaságként minősítették. Az eljárási intézkedések folyamatban vannak, a hatóságok jogilag értékelik az egyes résztvevők cselekményeit. A garázdaságot elkövetők akár 7 év börtönt is kaphatnak.

(vb/karpat.in.ua)