Gránáttal a kezében sétált a városban egy fiatal

2024. május 7., 12:09

Vasárnap este egy csapi lakos hívta a rendőrséget, és bejelentette, hogy egy férfit látott gránáttal a kezében a vasútállomás közelében. A járőrök és a nyomozócsoport azonnal elindult a hívásra.

A bejelentő által megjelölt helyre kiérkezve a rendfenntartók egy gyanúsan viselkedő férfit láttak. A vele folytatott beszélgetés során a rendőrök megállapították a férfi személyazonosságát. Kiderült, hogy egy 23 éves helyi lakos, aki ittas, láthatóan idegesen viselkedett, és próbálta elrejteni a táskáját.

Később kiderült, hogy a férfi egy F‒1-es gránát tokját, a hozzá való biztosítékot, valamint az automata fegyverekhez való 5,45 mm-es töltényeket rejtegette.

A rendőrök a lőszert lefoglalták, és a gyanúsított lakóhelyén is házkutatást tartottak. Ott még csaknem száz töltényt, egy TNT-gránátot és egy bajonettkést ftaláltak és foglaltak le. Minden tárgyi bizonyítékot szakértői vizsgálatra küldenek.

A fiatalt őrizetbe vették és ideiglenes fogdába helyezték. Fegyverek és lőszerek illegális kezelésével vádolják, akár 7 év börtönt is kaphat. Az ügyben tart a nyomozás.

(Facebook/RV)