Már a hét végén bajnok lehet a Sahtar

2024. május 8., 08:15 , 1209. szám

A 27. fordulót rendezték az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, már csak három játéknap van hátra. A bajnoki címért küzdő együttesek közül a címvédő és listavezető Sahtar Donyeck, illetve a trónkövetelő Dinamo Kijev is magabiztos győzelmet aratott, így megmaradt a két csapat közötti 4 pontos különbség.

Mindez azt jelenti, hogy a 28. fordulóban a hét végén sorra kerülő ukrán El Clasicon a Sahtar–Dinamo párharcon győzelem esetén a donbaszi régió csapata akár bebiztosíthatja bajnoki címét.

Ami az alsóházat illeti, nagy hajrába kezdtek a veszélyeztetett alakulatok, az Obolony Kijev és a Metaliszt 1925 Harkiv is bravúrgyőzelmet aratott.

Eredmények: Olekszandrija–Ruh Lviv 2-2, Obolony Kijev–LNZ Cserkaszi 1-0, Metaliszt 1925 Harkiv–Vorszkla Poltava 3-2, Polisszja Zsitomir–Zorja Luhanszk 1-1, Dinamo Kijev–Kolosz Kovalivka 5-0, Sahtar Donyeck–Csornomorec Odessza 3-0.

A bronzérem szempontjából fontos Dnyipro–1–Krivbasz, illetve a kiesési harcban jelentős befolyással bíró Veresz Rivne–Minaj FC találkozókat lapzártánk után rendezik.

A jelenleg 19 pontjával utolsó kárpátaljai együttes csak a nála egy helyezéssel jobban álló, 20 pontos Veresz legyőzésével őrizheti meg bennmaradási esélyeit.

Az ukrán labdarúgáshoz kapcsolódó hír, hogy kijelölték a Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava kupadöntő helyszínét. A május 15-i finálénak a rivnei Avanhard Stadion ad majd otthont, amelyre – a biztonsági intézkedéseket is figyelembe véve – maximum 2 500 néző válthat majd jegyet.

A kupadöntőre nem lesznek olcsók a tikettek, ugyanis 500 és 700 hrivnyába kerülnek majd azon szurkolók számára, akik a helyszínen szeretnék megtekinteni a találkozót.

                (jakab)